QLS Trees of Hope May 2023

QLS  Trees of Hope 2023 – Περιβαντολογική Δράση – Διάσχιση Ρεματιάς – Σπηλιά Νταβέλη.


Το σχολείο μας και η φυσιολατρική κίνηση Βριλησσός με το Δήμο Βριλησσίων σας προσκαλούν για 2η συνεχή χρονιά στην 6η Διάσχιση Ρεματιάς που διοργανώνεται με τον Δήμο Βριλησσίων.

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το σχολείο μας την Κυριακή 14 Μαΐου και ώρα 07.45 και επιστροφή περίπου στις 15.00.

Διάρκεια: 3.30 ώρες   –    Μήκος Διαδρομής: 8,5 χιλιόμετρα    –   Κόστος: 10,00 ευρώ.

Αναλυτικές πληροφορίες

Θα μεταβούμε με πούλμαν στην Πεντέλη και από το σημείο αναστροφής του Λεωφορείου (διασταύρωση για την Μονή Παντελεήμωνος  θα χρειαστεί να πεζοπορήσουμε 20 λεπτά έως  την εκκίνηση της πεζοπορίας η οποία θα γίνει στις 9.30 π.μ. από την σπηλιά του Νταβέλη (720μ. υψόμετρο) και αναμένεται να διαρκέσει περί τις τρείς ώρες, για την διάνυση των 8,5 χλμ. Μοναδικής φυσικής ομορφιάς, μέχρι τον τερματισμό της στο πάρκο Ρεματιάς της παραρεματίου περιοχής των Βριλησσίων (250μ. υψόμετρο).

Στο ξεκίνημα της διαδρομής θα γίνει ενημέρωση σχετικά με την σπηλιά Νταβέλη, το Πεντελικό όρος και την Οδό Λιθαγωγίας από ειδικούς επιστήμονες του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρούπολης (ΚΠΕΑ), Θεμιστοκλή Σμπαρούνη, βιολόγο – MSc Οικολογίας και Βασίλη Κωνσταντινίδη, γεωλόγο – MSc Ωκεανογραφίας.

Θα ακολουθήσουν δύο ακόμα στάσεις ενημερώσεων στο γεφυράκι της οδού Ασκληπιού (φυτώριο) και στην πεντάτοξη μαρμάρινη γέφυρα της Δούκισσας της Πλακεντίας (στα όρια Μελισσίων – Βριλησσίων)

Από τον «Δρόμο Λιθαγωγίας» (σημείο εκκίνησης) θα χρειαστούμε μία περίπου ώρα για να φτάσουμε στη Νέα Πεντέλη, όπου ο Βριλησσός θα προσφέρει νερό, χυμούς και το καθιερωμένο πλέον λουκουμάκι.

Μετά από σύντομη στάση και ενημέρωση θα μπούμε την ρεματιά και το μονοπάτι θα είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος του σκιερό. Θα κινηθούμε για λίγο στην παραρεμάτιο Μελισσίων και στην συνέχεια για 400 μέτρα σε δρόμο μέχρι το γεφυράκι της Δουκίσσης Πλακεντίας, οπότε θα μπούμε και πάλι στη ρεματιά μέχρι τα Βριλήσσια.

Όσοι επιθυμούν ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ συντομότερη περιπατητική διαδρομή (περίπου δύο ωρών), μπορούν να παρακάμψουν το πρώτο τμήμα από την σπηλιά Νταβέλη μέχρι την Νέα Πεντέλη και να βρίσκονται μέχρι τις 10.30 π.μ. στο γεφυράκι της οδού Παναγούλη της Νέας Πεντέλης για να συναντήσουν τους υπόλοιπους πεζοπόρους και να ακολουθήσουν την εξέλιξη της δράσης μέχρι την ολοκλήρωση της στα Βριλήσσια. Στην νέα Πεντέλη μπορείτε να φτάσετε με την λεωφορειακή γραμμή 451 που ξεκινά κάθε 30 λεπτά από τον σταθμό μετρό Χαλανδρίου και περνά από Δουκίσσης Πλακεντίας – Ηρακλείτου – Αναπαύσεως – Λεωφόρο Πεντέλης.

Κατά τον τερματισμό της πεζοπορίας περίπου στις 13.30 στο Πάρκο Ρεματιάς Βριλησσίων (τέρμα οδού Διομήδους (πάνω από τη Σισμανόγλειου) ο Δήμος Βριλησσίων θα υποδεχτεί τους περιπατητές με φρέσκα φρούτα, χυμούς και νερό, καθώς και με μουσική εκδήλωση που θα ολοκληρώσουν την καθιερωμένη περιβαλλοντική γιορτή.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Απαιτείται βασικός πεζοπορικός εξοπλισμός (πεζοπορικά μποτάκια, καπέλο, σακίδιο, παγούρι με νερό, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό, σνακ)

Μεταξύ των πεζοπόρων θα κινείται 10μελής ομάδα αρχηγών αναβάσεων του Βριλησσού με ασύρματη επικοινωνία, θα υπάρχουν φορητά φαρμακεία, ενώ όχημα της πολιτικής προστασίας Βριλησσίων θα βρίσκεται σε επιφυλακή για την περίπτωση που θα χρειαστεί βοήθεια κάποιος από τους συμμετέχοντες. Όλη η πεζοπορική διαδρομή από την σπηλιά Νταβέλη μέχρι τα Βριλήσσια είναι σηματοδοτημένη από τον Βριλησσό με πράσινη πατουσίτσα σε πορτοκαλί φόντο.

Η δράση υλοποιείται με την συμμετοχή αθηναϊκών περιφερειακών ορειβατικών συλλόγων.

Την 6η Πεζοπορική Διάσχιση της Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου στηρίζουν: ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρούπολης.

Συμμετέχουν οι σύλλογοι: Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας (ΕΟΣ Χαλκίδας), Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου, πεζοπόροι Χαλανδρίου, πεζοπόροι Αρτέμιδος, Κέντρο Ξένων Γλωσσών «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» Νέο Ηράκλειο.

Οι συμμετέχοντες στην εξόρμηση πρέπει να είναι υγιείς και να έχουν την στοιχειώδη φυσική κατάσταση. Σε περίπτωση που δε συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός 15 ατόμων για την ενοικίαση πούλμαν με αφετηρία το ΚΞΓ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ θα φτάσουμε ΣΤΗΣΠΗΛΙΑΝΤΑΒΕΛΗ
μετα λεωφορεία του ΒΡΙΛΗΣΣΟΥπου θα ξεκινήσουνστις 8 τοπρωί στο metro ΔουκίσσηςΠλακεντίας https://g.page/moovencafe?share-ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗτηλεφωνική δήλωσησυμμετοχής