Ενημέρση Μάϊος 2022

Αγαπητοί γονείς,Χρόνια Πολλά! Ελπίζουμε να περάσατε ένα όμορφο Πάσχα και ανανεωμένοι γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί να ολοκληρώσουμε δυναμικά το σχολικό έτος!
θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις ημερομηνίες εξετάσεων, τη λήξη  μαθημάτων, τις αιτήσεις προεγγραφής και τα θερινά τμήματα.

ΛΗΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ –ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΩΝ-ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ-5Η ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΡΕΜΑΤΙΑΣ-ΔΡΟΜΟΣ ΛΙΘΑΓΩΓΙΑΣ

Τα μαθήματα για τα τμήματα εξετάσεων θα συνεχιστούν μέχρι την ημερομηνία που θα διαγωνιστούν στις γραπτές και προφορικές δοκιμασίες και το αργότερο έως την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 για όλες τις γλώσσες εκτός από τις νηπιακές τάξεις (Juniors)  και τις τάξεις SeniorABCόπου τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 10 Ιουνίου.

Tην Τρίτη 14 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση  απονομής ενδεικτικών για όλους τους μαθητές μας στον  προαύλιο χώρο του σχολείου μας. Για την αποφυγή  συνωστισμού θα δοθεί διαφορετική ώρα για κάθε τάξη.

To επόμενο Mock Test για τα επίπεδα ΚΕΤ/ PET B2, C1, C2 θα πραγματοποιηθεί στις 30 Απριλίου τις ώρες:   9.00-11.00 Europalso, KET, PET

11.00-13.00 Β2, C1, C2

To Σάββατο 7 Μαίου θα πραγματοποιηθεί το επόμενο τεστ προσομοίωσης για τα Γαλλικά/ Γερμανικά και 14 Μαίου για όλα τα διπλώματα των Αγγλικών.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ Β΄ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ

Το μήνα Μάιο θα πραγματοποιηθούν για τα παιδιά της Γ΄  και Δ΄ Δημοτικού παρουσιάσεις υποδειγματικού μαθήματος  Γαλλικών/ Γερμανικών. Στο τέλος της παρουσίασης θα  διατεθεί ενημερωτικό έντυπο, όπου αναγράφονται τα  πλεονεκτήματα της γαλλικής και της γερμανικής γλώσσας.

Υπενθυμίζουμε ότι στο σχολείο μας λειτουργεί επιτυχημένο πρόγραμμα για τα παιδιά της  Δ΄ Δημοτικού, τα οποία εισάγονται στη δεύτερη ξένη γλώσσα με ειδικά διαμορφωμένο υλικό  (τραγούδια, projects) ώστε να είναι ελκυστικό στους μικρούς μαθητές και με έμφαση στην  ανάπτυξη του προφορικού λόγου και την επικοινωνία. Το μάθημα για το επίπεδο αυτό  διαρκεί 1-1.5 ώρες, μία φορά την εβδομάδα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗΣ- ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Μέσα στο Μάιο και έως τις 31 Μαΐου παρακαλείστε να κάνετε την προεγγραφή του/της μαθητή/τριας εφόσον επιθυμείτε την  επανεγγραφή του/της στο σχολείο μας το επόμενο σχολικό έτος 2022-23. ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ WIN-WIN
Κερδίστε επιπλέον έκπτωση 5% για κάθε εγγραφή φίλου/φίλης σας που θα φοιτήσει για  πρώτη φορά στο σχολείο μας.

ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΝΩ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ: contact notebook (τετράδιο επικοινωνίας) τσάντα για κάθε νέο/α μαθητή/τρια ενισχυτική διδασκαλία  εξετάσεις προσομοίωσης εξάσκηση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστέςπλατφόρμα τηλεκατάρτισης  ενημέρωση γονέα με SMS ✓ ενημερωτική εφημερίδα (newsletter) προφορική εξάσκηση με αγγλόφωνο  καθηγητή (native speaker) εκπαιδευτικές επισκέψεις υποτροφίες φοίτησης βραβεία για τους επιτυχόντες  open days

Η προεγγραφή είναι απαραίτητη για την καλύτερη οργάνωση των τμημάτων και τη διασφάλιση της  ομοιογένειας και των ολιγομελών τμημάτων. Παρακαλείστε να επιστρέψετε υπογεγραμμένο το έντυπο με τα στοιχεία του μαθητή που θα σας δοθεί καθώς και το χρηματικό ποσό των 20,00  ευρώ Σε περίπτωση μη προεγγραφής, δε μπορούμε να εγγυηθούμε την ύπαρξη κενής 
θέσης τη νέα σχολική χρονιά. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας μπορείτε να καταθέσετε το ποσό της προεγγραφής στο λογαριασμό μας της ALPHA BANK:
ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
IBAN GR2201402170217002320000920ALPHA 500

ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΑΙΔΙ & ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗ Β΄ ΓΛΩΣΣΑ / 2ο ΠΑΙΔΙ
Στα πλαίσια της προσπάθειας να στηριχθεί ο οικογενειακός σας προγραμματισμός προσφέρουμε δωρεάν  φοίτηση για το τρίτο παιδί που φοιτάει στο σχολείο μας και ειδικές τιμές για τα δίδακτρα του δεύτερου παιδιού  και της δεύτερης γλώσσας.

ΘΕΡΙΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και τη φετινή θερινή περίοδο θα λειτουργήσουν τα παρακάτω  τμήματα:

Α. Επαναληπτικά-ενισχυτικά (1,5) διδακτικών ωρών καθημερινά και συνολικά 30  ωρών: 15 Ioυνίου – 12 Ιουλίου (4 εβδομάδες)

Β. Εντατικά  (2 ) διδακτικών ωρών καθημερινά και συνολικά 50 ωρών
(5 εβδομάδες): 15 Ιουνίου-15 Ιουλίου  + Σάββατο 18 Ιουνίου

Το περιεχόμενο των μαθημάτων μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τις ανάγκες των  συμμετεχόντων. Ενδεικτικά αναφέρονται τμήματα:

Συνομιλίας για παιδιά και εφήβους. Πρόκειται για τμήματα προφορικής εξάσκησης που  έχουν στόχο να αποκτήσουν οι μαθητές μεγαλύτερη άνεση στην κατανόηση γραπτού  και προφορικού λόγου και δεν απαιτούν καμία εργασία για το σπίτι.

Ενισχυτικά για παιδιά όλων των επιπέδων- απευθύνεται σε μαθητές που επιθυμούν να  επαναλάβουν τη βασική γραμματική και το λεξιλόγιο του επιπέδου που μόλις  ολοκλήρωσαν για να εμπεδώσουν την ύλη. 

Εντατικό SE –απευθύνεται σε μαθητές που ολοκλήρωσαν τη Senior D και επιθυμούν να  επιταχύνουν τις σπουδές τους και να δώσουν για το επίπεδο B2 το Μάιο του 2022. Εντατικό CAE-CPE– απευθύνεται σε μαθητές που ολοκλήρωσαν τo επίπεδο C1 και  επιθυμούν να επιταχύνουν τις σπουδές τους για να δώσουν για το επίπεδο C2 (ECPE)  το Δεκέμβριο του 2022.

Proficiency σε 1 1/2 έτος (Για μαθητές που δίνουν για το επίπεδο B2 τον Ιούνιο και  επιθυμούν να προλάβουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στο τέλος της Α΄  Λυκείου.

Εντατικά Ενηλίκων B2 (Lower σε 6 μήνες)

Τα τμήματα απευθύνονται σε μαθητές όλων των ηλικιών και επιπέδων και θα λειτουργήσουν είτε το πρωί είτε το απόγευμα. Για όσους δε θα μπορούν να  παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία, δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης on-line.  Αναλυτικές πληροφορίες τόσο για την ύλη όσο και για τις ώρες θα βρείτε στη γραμματεία του  σχολείου.

Δηλώσεις συμμετοχής έως 31 Μαΐου
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή σε θερινό εντατικό τμήμα είναι να έχει ο μαθητής αποφοιτήσει από την προηγούμενη τάξη με υψηλή βαθμολογία.

ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ QLS Trees of Hope May 2022

Η φυσιολατρική κίνηση Βριλησσός σας προσκαλεί στην 5η διάσχιση Ρεματιάς που διοργανώνει μαζί με τον Δήμο Βριλησσίων

Έναρξη Διαδρομής Σπηλιά του Νταβέλη 9:30-Διάρκεια 3:30 ώρες

Μήκος Διαδρομής : 8,5 χιλιόμετρα -Εκκίνηση από Κέντρο μας ,με Πούλμαν ή με ιδιωτικό ΙΧ.

Θα σας αποσταλούν τις επόμενες ημέρες αναλυτικές πληροφορίες